Jak pewnie większość z Was wie, rekordy posiadane przez użytkownika w Dynamics CRM 4.0 mogą być przypisywane (assign) innym użytkownikom oraz udostępnione (share) użytkownikom lub zespołom. W Dynamics CRM 4.0 nie można przypisywać do zespołu ani żadnego innego rekordu niż użytkownik (w „5” będzie można). Ale czy na pewno?
Mniejsza część z Was może już zauważyła, że każde działanie (acitivity) i sprawę (case) można „przypisać” do kolejki:

Po takim „przypisaniu” dane działanie trafia do odpowiedniej kolejki i może być stamtąd zabrane przez odpowidniego użytkownika. Ok, to skoro jest „przypisane” do kolejki to zmienia się właściciel, tak? Nie. Właściciel działania lub sprawy przypisanej do kolejki pozostaje taki, jak był!

O co więc chodzi?! Ano chodzi o to, że działania są w pewien sposób „współdzielone” z kolejką, a nie do niej przypisywane! Są i pozostają współdzielone do momentu, kiedy użytkownik nie zaakceptuje danego działania i nie przypisze ich naprawdę do siebie. Wtedy przestają być współdzielone z kolejką, a stary właściciel zmienia się na nowego. Łatwo to zauważyć, „przypisując” konkretne działanie do kolejki, nie będąc jego właścicielem… Działanie pozostanie przypisane do starego właściciela, ale stanie się też widoczne w kolejce publicznej dla innych użytkowników.

Wniosek? Zamiast mówić o przypisywaniu spraw i działań do kolejek, należałoby raczej mówić o „udostępnianiu” ich kolejkom. Nazwanie udostępniania działań i spraw do kolejki „przypisywaniem” jest po prostu błędne, naganne, bzdurne, mylące, niepotrzebne, bezsensowne i powodujące bałagan w głowach użytkowników :).

Reklamy